Stoempers in volle voorbereiding op de Ronde

Heeft het met het weer te maken of willen onze leden zich spiegelen aan onze superhelden Tom Boonen of Sagan? Begint het bloed te koken in hun aders of willen ze snel hun conditie opbouwen?
De laatste week zijn de ritten rond de stoempersleger fel uitgebreid. Her en der kan je ze in de Kempen of in Zeeland tegenkomen.

Zaterdag 29/3 verkende een groep  van 10 het  “Ludo Peetersparcours “ met hellingen in Diest en omstreken. Zondag was er onze wekelijkse rit ter voorbereiding op wat komen zou! Het belooft!
Naar jaarlijkse traditie vertrok de bende van Kolonel Silvére ( zonder strepen - behaald in den Congo) stipt om 8.15 op dinsdag aan de Ketel richting Zeelandbrug met een peloton van 22 wielrenners. Ontmijner Bruno kwam tegen wijzerzin het parcours vrij maken ( vertek 9.30 Kruis) met afspraak Restaurant Grevelingen. Opdracht geslaagd!
Dezelfde dag ( dinsdag ) had onze namiddagse rit een heus succes. 40 stoempers aangevuld met evenveel zwart rijders doorkruiste Nispen en andere grensgemeenten. De B- ploeg haalde zelf de A-ploeg  in en toen waren ze met 90. “Het is om het pelotongevoel te oefenen”, vertelden sommige A- renners. Inderdaad, in groep fietsen is anders dan alleen te trappen en de wegen in de de Ronde zijn nu eenmaal vrij smal. Blijkbaar zijn ze allemaal zuiver van pijnstillers want er zijn geen valpartijen gemeld. Het moet de sponsers Frank en Theo plezier hebben gedaan om zo veel zwart – geel te zien rondflitsen. Sommige dachten zelf aan een vroegtijdse optocht van NVA- leden. De sperperiode was immers opgeheven en de partijen nemen hun stellingen in! Goede bronnen melden de redactie dat de verkoop  van fietsen en auto’s de laatste week opmerkelijk is gestegen bij beide firma’s.
Donderdag was het weer (2 x) bingo!
Onder leiding van de Criekemans (is hij in een vorig leven politie van Antwerpen geweest?) vertrokken ze ‘ s morgens om een ronde Breda te doen. Een groep van + - 20   konden  in klein vaticaanstad Oudenburgh hun fietsen laten zegenen en kaarsjes opsteken met herkansing in Meerseldreef alhoewel  de kaarsjes aldaar werden vervangen door Trappisten.
‘s Middags  was er weer een hele bende op de afspraak.
De A-ploeg had de conditie in de benen want ze reden met een gemiddelde van 38.5km/u naar The Vision. De B –mannen deden het aan 30.5 km/u en groep groeide stelselmatig aan . Hoe verder we reden hoe meer renners er aanpikten. Lange lussen slingerden door het lentelandschap. Waaiers werden gevormd en een aanrijding van een onvoorzichtige voorbijstekende bestelwagen met aanhanger werd gelukkig juist vermeden.
Naar het schijnt werd er zaterdag nog stiekem getraind om zondag , de hoogdag in het vlaamse wielergebeuren, er te staan.Laat ons hopen dat er morgen een stoemper op het podium zal staan.
Denk er dan aan , Theo en Frank , dat er dringend uitbreidingswerken moeten gebeuren.
Bob Zaman